De fleste mennesker ved ikke, hvad den nyeste version af WiFi kaldes. Det er wi-fi-alliancens skyld, den gruppe, der administrerer implementeringen af WiFi. Siden deres tidligste dage, har gruppen insisteret på en meget utraditionel version nummerering ordning.

Hvis du er nysgerrig, så hedder den nuværende version 802.11ac. Gruppens nummereringssystem er ikke særligt brugervenligt, hvilket er med til at gøre at WiFi-support heller ikke er brugervenligt.

Alt dette ændrer sig imidlertid.  Den næste version af WiFi vil simpelthen blive kendt som "WiFi 6." Fremadrettet vil alliancen bruge en konventionel versions nummerering, der skal gøre alles liv lettere.

Endnu bedre, er at de med tilbagevirkende kraft ændrer navnene på alle tidligere WiFi-versioner også, så det vil være hurtigere og nemmere at identificere præcis, hvad du arbejder med.

Her er de gamle / nye version navne, som en praktisk reference:

  • 802.11b = Wi-Fi 1
  • 802.11a = Wi-Fi 2
  • 802.11g = Wi-Fi 3
  • 802.11n = Wi-Fi 4
  • 802.11ac = Wi-Fi 5
  • 802.11ax = Wi-Fi 6

Den næste standard, der skal frigives skulle oprindeligt kaldes 802.11ax, men igen, så har Wi-Fi Alliance besluttet at rebrande denne til WiFi 6. Dette vil gøre det meget lettere for brugerne at ikke kun identificere præcis, hvilken version de bruger, men også at holde deres enheder opdateret.

Derudover har Wi-Fi Alliance skabt en række billeder, som producenter kan bruge på deres produkter til at give et letforståelig symbol med hvilken WiFi-versionsnummeret enheden kører.  Dette vil give brugerne mulighed for at træffe bedre købsbeslutninger, når det er tid til at købe nyt udstyr.

Brugergrupper og producenter har alle signaleret deres stærke støtte til ændringen, og det ses af et overvældende flertal som værende en meget god ændring på en række fronter.  Vi sætter pris på at Wi-Fi Alliance Group for at tage skridtet, og gøre alle vores liv lettere.

Used with permission from Article Aggregator