Cookies har været en del af internetoplevelsen siden de tidlige dage af internettets historie. Annoncører bruger dem ofte til at spore brugere. Mange brugere foretrækker ikke at blive sporet, og har gjort dette kendt for de virksomheder, der gør laver de mest populære browsere..

Disse virksomheder har reageret på deres brugeres ønsker på forskellige måder.

Fornyligt tilføjede Mozilla en ny funktion til forbedret sporings beskyttelse (Enhanced Tracking Protection (ETP)) som en del af deres Firefox browser; en intern samling af værktøjer og andre komponenter, som browseren bruger til at blokere de mere invasive tracking teknikker, der anvendes på nettet.

Efter Brave, Chrome, Firefox og andre browsere begyndte at tilbyde beskyttelse af personlige oplysninger, udviklede online annoncører en ny teknik kaldet 'omdirigering tracking' som reaktion på de nye værktøjer og specifikt i et forsøg på at omgå dem. Grundlæggende set indebærer teknikken at lave cookies ud fra sin annonce og så annoncøren kunne se, hvilke websteder brugeren besøgte, som brugeren navigerede på tværs af internettet og væk fra annoncen.

Sporing er blevet en slags våbenkapløb, og Mozilla har forøget indsatsen. Begyndende med Firefox 79, vil browseren rydde alle første-parts cookies hver 24 timer for alle kendte annoncører som en måde at forhindre netop denne form for sporing. Brugerne vil dermed have en ny online identitet hver eneste dag. I nogle tilfælde vil cookieclearing dog være begrænset til en gang hver 45 dag.

En talsmand for Mozilla havde dette at sige om forskellen mellem de to tilfælde:

"Nogle gange gør trackere mere end bare at spore; trackere kan også tilbyde tjenester, du interagerer med, såsom en søgemaskine eller et socialt netværk. Hvis Firefox ryddede cookies for disse tjenester, ville vi ende med at logge dig ud af din e-mail eller sociale netværk hver dag. "

Alt i alt virker det som en fornuftig og balanceret tilgang. Tak til folkene bag Mozilla for at tage brugernes privatliv alvorligt.

Used with permission from Article Aggregator