I løbet af feriesæsonen i år, vil mere end halvdelen af de arbejdende voksne rejse med en eller flere af deres arbejdsenheder.

Desværre, er det kun en lille brøkdel af dem, som fuldt ud forstår de datasikkerhed risici, som er forbundet med rejser, hvilket er en grum virkelighed, der kunne sætte din virksomhed og dens data i fare.

For at give dig en fornemmelse af præcis, hvor dårlig situationen er, er her et par af højdepunkterne fra en nylig datasikkerhed undersøgelse foretaget af ObserveIT.  En advarsel, denne læsning er stærk kost:

  • 77 procent af respondenterne i undersøgelsen siger, at de vil oprette forbindelse til gratis offentlig WiFi, mens de rejser i år.
  • 63 procent af respondenterne i undersøgelsen siger, at de planlægger at bruge offentlig WiFi til at få adgang til arbejdsmails og virksomhedsfiler.
  • 64 procent af alle episoder med insidertrusler i 2017 skyldtes, at medarbejderne var uagtsom.
  • 49 procent af respondenterne i undersøgelsen oplyste, at de ikke havde kendskab til en rejsepolitik for cybersikkerhed i hele virksomheden.
  • Kun 17 procent af respondenterne i undersøgelsen oplyste, at de regelmæssigt har forbindelse via en VPN uden for kontoret.
    Hvis du kører en virksomhed af enhver størrelse, er oddsne gode for, at i det mindste nogle af dine medarbejdere vil arbejde, mens de rejser i løbet af ferien.  Baseret på disse statistikker, bør du være bekymret for, at din virksomheds data vil være i fare på et tidspunkt.

Det har været almindeligt kendt i nogen tid nu, at medarbejderne er det svageste led, når det kommer til datasikkerhed.  Som reaktion på denne viden, har virksomhederne været i gang med at øge deres bestræbelser på at uddanne deres medarbejdere om sikkerhedspraksis og den afgørende rolle, de spiller i at beskytte interesserne for den virksomhed, de arbejder for.

Desværre har disse bestræbelser ikke vist sig effektive endnu.  Det er noget at være opmærksom på denne feriesæson.  Sørg for, at dine medarbejdere ved, hvordan de beskytter sig selv og din virksomhed, mens de rejser.

Used with permission from Article Aggregator