Næsten lige så længe computere har eksisteret, har forskellige virksomheder lovet, at adgangskoder i sidste ende ville være en ting fra fortiden.

Gennem årene er der blevet introduceret en række forskellige teknologier, der lovede at dræbe den allestedsnærværende adgangskode. Alt fra biometriske sensorer til ansigtsgenkendelse er blevet forsøgt.

Til dato har ingen af ​​disse teknologier levet op til deres løfte.

Det er sandt at de fleste af disse nye teknologier har fundet nicher på markedet og er blevet taget godt imod af en stigende procentdel af befolkningen. Imidlertid bruges disse andre teknologier altid sammen med tekstbaserede adgangskoder i stedet for at erstatte dem. Hvis det står til Microsoft, kan det endelig ændre sig.

Den seneste opdatering af Windows 10 gør det nemmere end nogensinde at logge ind på enheder og en række onlinetjenester uden at skulle bekymre sig om adgangskoder overhovedet. Hemmeligheden bag virksomhedens succes ligger i, at Windows Hello netop har modtaget FIDO2-certificering, hvilket betyder at Hello PINs og biometriske signaturer nu ses som sikre godkendelser.

Uddrag fra den officielle pressemeddelelse fra FIDO Alliance:

"FIDO2 er et sæt standarder, der gør det nemt og sikkert at logge på websteder og applikationer via biometriske enheder, mobile enheder og / eller FIDO Security Keys. FIDO2s enklere login-erfaringer understøttes af stærk kryptografisk sikkerhed, der er langt bedre end adgangskoder og beskytter brugerne mod phishing , alle former for adgangskode-tyveri og replay angreb. "

I en ledsagende erklæring udgivet af Microsoft bemærkede virksomheden, at "ingen kan lide adgangskoder (undtagen hackere)."

Selvom alt dette er sandt, er det stadig bare at vente og se, om dette sidste forsøg på at bruge det tekstbaserede kodeord vil lykkes eller ej. Selv om det gør, er det kun et spørgsmål om tid, før kloge hackere finder hullerne i sikkerheden på i det nye paradigme.

Used with permission from Article Aggregator