Adobe har fået hård kritik, efter at de begyndte at sende breve til dele af deres brugerbase. Brevene informerer brugere af Creative Cloud om, at ældre versioner af de produkter, de bruger, er udgået, og licenser til at bruge disse produkter er blevet tilbagekaldt. Brugere skal stoppe med at bruge dem straks og opgradere til nyere versioner, eller de "risikerer at være i fare for potentielle krav om krænkelse fra tredjeparter."

 

Ifølge Adobes supportside har følgende programmer udgåede versioner :

 • Photoshop
 • InDesign
 • Premier Pro
 • Media Encoder
 • After Effects
 • Animate
 • Audition
 • Lightroom Classic
 • Bridge
 • Prelude
 • SpeedGrade
 • Captivate

Desværre rejser dette brev og dets indhold alvorlige problemer for udviklere over hele verden. Når et projekt er blevet igangsat ved hjælp af en bestemt version af et produkt, er udviklere meget tilbageholdende med at opgradere til en nyere version i midten af ​​et projektet af frygt for at introducere fejl. Derudover er der flere ældre, projekter, der anvender ældre udstyr. Så det er muligvis ikke muligt at opgradere til den nyeste version af et givet program på grund af hardwarekompatibilitetsproblemer.

Adobe har nu taget en meget anderledes og blødere tilgang til dette, så udviklere kan fortsætte med at bruge et udgået program i en årrække. Før har  Adobe brugt trusler til at få folk til at stoppe med at bruge de ældre versioner af deres produkter og insistere på, at de betaler for at opgradere.

Adobe har nægtet at kommentere specifikt på sagen. Imidlertid har insidere opdaget, at selskabets hårde linje om spørgsmålet stammer fra en retssag indgivet af Dolby for ubetalte licensgebyrer i forbindelse med brugen af ​​deres teknologi i en række software.

Used with permission from Article Aggregator