Hvis du bruger tid på sociale medier, har du sandsynligvis set den seneste dille: Folk uploader fotos af sig selv som viser dem som de ser ud når de er i tresserne, halvfjerdserne eller ældre. FaceApp, programmet bag appen, har faktisk været tilgængeligt i et par år, men er først nu, pludseligt og uforklarligt, gået viralt efter at have haft en rolig eksistens tidligere.

Desværre kan en funktion af appen sammen med virksomhedens aggressive servicevilkår gøre et antal brugere meget udsatte.

Lad os starte med virksomhedens servicevilkår, der delvis lyder som følger:

"Du giver FaceApp en evig, uigenkaldelig, ikke-eksklusiv, royaltyfri, verdensomspændende, fuldt betalt, overførbar sublicenserbar licens til at bruge, gengive, ændre, tilpasse, offentliggøre, oversætte, oprette afledte værker fra, distribuere, offentligt udføre og vise dit brugerindhold og ethvert navn, brugernavn eller lighed leveret i forbindelse med dit brugerindhold i alle medieformater og kanaler, der nu er kendt eller senere udviklet, uden kompensation til dig. Når du poster eller på anden måde deler brugerindhold på eller gennem vores tjenester, er du indforstået med at dit brugerindhold og alle tilknyttede oplysninger (f.eks. dit brugernavn, placering eller profilbillede) vil være synlige for offentligheden. "

Det er en ganske lang smøre, som ikke alle læser nøje igennem. Men tænk et øjeblik på omfanget af den tilladelse, du giver appen.

Læg nu det sammen med det faktum, at når du trykker på et fotografi i appen og instruerer det i at ælde dit foto, så uploader det automatisk en kopi af dit foto til servere i Rusland. Bemærk også, at det ikke beder om din tilladelse til at gøre dette eller informere dig om det - det sker bare i baggrunden.

Ifølge en talsmand fra FaceApp er formålet med denne funktionalitet at forbedre hastigheden af ​​billedtransformation i appen, delvist med tillid til AI-algoritmer på virksomhedens servere.

Det er en (knap så) plausibel forklaring, men tænk over disse to ting samlet, og spørg dig selv, om du virkelig er 100% tryg ved at give det niveau af kontrol til et firma. Er det værd, hvad du får til gengæld? For et par smil og likes på sociale medier?

De fleste mennesker er ikke trygge ved det, men desværre læser de fleste af os ikke aftalerne tæt før vi accepterer firmaernes vilkår. Hvis du er en af de mange som har brugt appen, skal du måske lige huske på detaljerne ovenfor og slette/afslutte programmet med det samme.

Used with permission from Article Aggregator