Google forbedrer fortsat sikkerheden og dens brugeroplevelse i Apple-universet.

Den seneste opdatering af virksomhedens Smart Lock-app på iOS giver brugerne mulighed for at bruge deres iPhone som en fysisk sikkerhedsnøgle (hvis og hvor tofaktorautentiseringsteknologi er aktiveret).

Når det først er konfigureret, fungerer det således:

Hvis du logger på en Google-tjeneste (f.eks. Gmail) på din computer, og 2FA er aktiveret, skal du sørge for, at din telefon er konfigureret som godkendelsesmetode. Appen genererer en anmeldelse og sender den til din iPhone, hvilket giver dig et begrænset tidsvindue til at svare på meddelelsen.

Da det sker ved hjælp af Bluetooth, skal telefonen være i nærheden af ​​computeren for at meddelelsen kan modtages. Det betyder, at det er en utrolig effektiv sikkerhedsforanstaltning. En hacker ville skulle stjæle både din computer og din telefon for at omgå sikkerheden og kunne åbne dine konti.

Denne feature er dog ikke noget nyt i Android-universet. Ejere af Android-enheder har været i stand til at bruge deres telefoner som fysiske sikkerhedsnøgler i et stykke tid, men kudos til Google for at udvide denne oplevelse også til iPhones.

Tofaktorautentisering (2FA) er på ingen måde perfekt, men at aktivere den overalt, hvor du er i stand til, vil gøre meget for at forhindre alle (undtagen de mest hårdføre) angreb mod dig. Hvis du har mulighed for at bruge en fysisk sikkerhedsnøgle, som en del af godkendelsesprocessen, så er du godt på vej. Det er ikke en magisk ting, der kan gøre dig fuldstændig sikker, men det vil holde mod mere end 90 procent af angrebene, og det er en fantastisk start.

 

Used with permission from Article Aggregator