Fupmail med CryptoLocker virus rammer Danmark

Forklædt som en e-mail fra PostNord vedrørende en uafhentet pakke, så opfordres modtageren til at hente en og ender så med at køre den. Dette giver computeren CryptoLocker virussen som enkrypterer alle dokumenter på computeren.

[slideshare id=58544394&doc=cryptolockerinfo-160222084658&type=d]

 

CryptolockerEr du ramt af CryptoLocker?

Virussen rammer kun Windows computere og har du fået den, så anbefaler vi at du sørger for at den computer frakobles jeres netværk straks. Tag stikket ud og sæt den på sin egen internetlinie. Hent så en antivirus som eks. ESET Smart Security som kan prøves gratis i 30 dage og fjern selve virussen.

Herefter står man så med filer som skal dekrypteres. Der findes diverse firma'er som tilbyder at dekryptere filer. Det nemmeste er at gendanne filerne fra backup, enten lokalt på maskinen og ellers via ens administrator.