Salg af netværksadgang er big business på undergrunds hacking hjemmesider. Endnu værre, den type lyssky forretning vokser i et alarmerende tempo, ifølge en rapport for nylig offentliggjort af cyber sikkerhedsfirmaet KELA.

Ifølge deres rapport, er antallet af annoncer fundet på hacking fora som reklamerer med 'Network Access' tredoblet i perioden august plus september, 2020.

Værdien af de loginoplysninger, der blev solgt i løbet af den seneste måned, blev vurderet til mere end en halv million dollars.

Annoncer som disse har været et dagligt syn i hacking fora i årevis, men de fik en støt voldsomt stor popularitet i midten af 2019, når en række sårbarheder i store netværk rundt om i verden blev afsløret.

Hackere rundt om i verden var hurtige til at angribe, som oftest sårbare netværk. Når et netværk var blevet brudt, er det næste logiske skridt fra hackerens perspektiv at finde ud af at tjene penge på den adgang, de havde fået.

Det førte selvfølgelig til en stigning i annoncer, som tillod hackere, der manglede 'street cred' og omdømme i lukkede hacking samfund at få øget adgang til kompromitterede systemer rundt om i verden. Dette førte til endnu flere angreb mod sårbare systemer, hvilket i det mindste er en del af grunden til, at vi ser så mange angreb i dag.

Prisen en hacker kan få for adgang til et kompromitteret netværk varierer naturligvis.. KELA fandt nogle netværksadgange sælges for så lidt som 150 kr. I den øverste ende, kan adgang til et stort netværk med et globalt fodaftryk gå for mere end 650.000 kr., den gennemsnitlige pris er ca. kr. 30.000.

Det er derfor, hackere gør, hvad de gør. Der er store penge, ikke kun i at få adgang til dine data, men også i at sælge fremtidige adgang til det. Vær på vagt, det er et problem, der ikke vil gå væk.

Used with permission from Article Aggregator