Er du også en af de mange som sværger til iPhones?

Du betaler sikkert en hel del mere for dem end andre smartphone-mærker, men de fleste mennesker retfærdiggør den ekstra udgift, fordi a) de ser bedre ud og er bedre designet end konkurrerende produkter, og b) de har et ry for at være mere sikre.

Desværre er selv den mest sikre teknologi ikke immun mod hacking og andre problemer, og vi har set rapporter om kloge hackere, der finder måder at hacke Apple-smartphones og forårsage andre typer kaos. En fejl i Apples iMessage-system gjorde det tidligere muligt for hackere at sende en omhyggeligt udformet besked, som forårsagede stor skade.

Desværre er et lignende problem for nyligt dukket op, og igen centrerer det omkring iMessage-tjenesten. Problemet blev opdaget af Natalie Silvanovich, en Google Project Zero-forsker, der havde dette at sige om hendes opdagelse:

"På en Mac får denne (specielt udformede meddelelse) til at soagent bryder sammen og respawnes, men på en iPhone er denne kode i Springboard. Modtagelse af denne meddelelse får Springboard til at gå ned og respawne gentagne gange, hvilket får UI'en til ikke at vises og telefonen til at stoppe med at svare på input. "

Hvis du modtager en meddelelse som denne, er den eneste måde at få din telefon tilbage på at foretage en nulstilling af fabriksindstillingerne, hvilket naturligvis resulterer i, at alle data på din telefon slettes (medmindre du har oprettet en sikkerhedskopi).

Den gode nyhed er, at Apple allerede har udstedt en rettelse til dette nummer, i iOS 12.3, der blev frigivet i maj i år. Hvis du ikke regelmæssigt har det for vane at downloade de nyeste opdateringer, skal du gøre en undtagelse i dette tilfælde.

Used with permission from Article Aggregator