Er din virksomhed afhængig af QNAP NAS-lagerenheder?

Hvis ja, så vær opmærksom på, at selskabet for nylig udstedte en advarsel, om, at en ukendt gruppe af hackere er begyndt at målrette ransomware angreb specifikt imod QNAP NAS enheder.

Meddelelsen lyder delvist således:

"QNAP Product Security Incident Response Team (PSIRT) har fundet beviser for, at ransomware kan angribe tidligere versioner af Photo Station. Vi er i gang med at undersøge sagen grundigt og vil frigive flere oplysninger så hurtigt som muligt."

Hvis du ikke er bekendt med det, er Photo Station en app, der giver brugerne mulighed for at uploade billeder til deres NAS-enhed og derefter se dem eksternt. Selvom du ikke bruger den app kan hackere desværre stadig udnytte det, og det faktum, at det ikke er noget, du bruger regelmæssigt (eller overhovedet) betyder, at det måske ikke har været på din radar af ting at holde sig ajour med.

Den gode nyhed er, at en opdatering er tilgængelig. Da appen er indbygget i enheden, er det ikke en typisk softwareopdatering, men snarere en opdatering til firmwaren.

Hvis du vil opdatere til den nyeste version og spare dig selv fra potentielle angreb, skal du blot følge disse trin:

  • Log på QTS som administrator
  • Gå til Control Panel, derefter System, og endelig til Firmware Update
  • Du får vist en indstilling med titlen "Live Update" og på den pågældende fane er en knap med teksten "Check for Update"

Bare klik på denne knap, og systemet vil gøre resten.

Hvis du ikke ønsker at gøre det på den måde, kan du opdatere din firmware manuelt ved at gå til Support og Download Center fra virksomhedens hjemmeside, vælge den fil, der skal installeres baseret på den specifikke enhed, du har.

Endelig, for at opdatere alle apps på dine QNAP-enheder, skal du blot logge på som administrator, gå til App Center, og der skal du vælge "Mine apps" og installere alle opdateringer.

Igen, dette er noget, du måske ikke engang bruger, men det faktum, at det findes på de enheder, du er afhængig af giver hackere en indgang, uanset om du aktivt bruger det eller ej. Sørg for at opdatere med det samme, bare for at være sikker.

Used with permission from Article Aggregator