Printeren kan ikke findes og nettet er nede

Det var nogle af de almindelige problemer på privatskolen Kildeskolen, hvor over 200 elever, lærere og administrationspersonale skulle få en hverdag til at hænge sammen.

”Fra tid til anden gik vores daværende anlæg ned. Dels under temauger, hvor mange elever brugte deres computere samtidig, men også når de ville bruge deres computere, tablets eller smartphones i den daglige undervisning. Anlægget var ikke tidssvarende.” sagde skoleleder, Niels Bergstedt.

Administrationen fik meldinger om problemer med at udskrive, med at komme på internettet, med at pc'erne var langsomme. Lærerne ønskede at bruge flere online værktøjer og eleverne ville gerne på nettet. Men internetforbindelsen var langsom og netværket kunne ikke håndtere når der var for mange på ad gangen.

”Da undervisningen i alle landets grundskoler efterhånden skal bygge på brugen af informationsteknologi (it), besluttede vi for et år tilbage at fremtidssikre Kildeskolens arbejde”, fortæller skolelederen. Kildeskolen kontaktede Mikla IT for at finde fremtidssikrede løsninger på deres udfordringer. En analyse blev udført af den eksisterende infrastruktur. Netværket var ikke opdelt i grupper, så lærere og elever kunne påvirke administrationens net.

De netværksenheder som skulle fordele netværket var ikke bygget til den mængdetrafik der er i dag. Og internetforbindelsen var for lille. Forbruget af internetforbindelse for hver person er steget og i dag kan selv en skoleelev have to enheder som benytter sig af det trådløse. Skolelederen kunne bekræfte den stigende brug som følge af de mange tilbud som i dag eksisterer til undervisere.

”Som lærere elsker vi selvfølgelig bøgerne, men udviklingen går i en anden retning. Der er allerede nu et hav af undervisningsfilm, brugbart billedmateriale og online ordbøger - og det er en udvikling, der accelererer.”

Mikla IT har fundet de bedste løsninger:

Før:                                                                                     

Internet går ned
Printere kan ikke findes
Netværk er usikkert
Spildtid for lærere og administration
Intet wifi til elever
Begrænset budget

Efter:

Hurtig fiber internet
Stabilt netværk uden problemer
Netværk har sikker opdeling
Mindre administrationstid
Positiv respons på wifi fra både elever og lærere
Matchet økonomisk løsning til budget

Har du flere spørgsmål eller vil du bare gerne have hjælp med det samme, er du velkommen til at kontakte Mikla IT på +45 69 15 45 65 /info@mikla-it.dk