I årenes løb har Facebook foretaget adskillige højprofilerede erhvervelser. En af ​​deres seneste var erhvervelsen af ​​Oculus Rift for svimlende 2 milliarder dollars. Nu går der rygter om, at Facebook er på vej til at købe en ny innovativ startup-virksomhed, CTRL-Labs. De er producenter af en innovativ enhed, der bæres på håndleddet, og som bruger hjernebølger til at give brugerne mulighed for at kontrollere elektroniske enheder.

Estimatet er, at Facebook vil betale mellem 500 millioner dollars og en 1 milliard dollars for at erhverve sig CTRL-Labs, som er en af ​​et antal startups, der skaber BMI'er (Brain Machine Interfaces).

Hvad der er interessant ved virksomheden CTRL-Labs er, at deres produkt bæres på håndleddet, mens de fleste af deres konkurrenter er afhængige af enheder, der er båret på hovedet. I nogle få tilfælde kræver de, at chips fysisk implanteres i hjernen hos dem, der ønsker at bruge deres teknik.

CTRL-Labs produkt låner fra to forskellige teknologier, der er omtalt i TED-samtaler i de senere år: Pranav Mistry's "Sixth Sense" -teknologi (der oversætter bevægelser til kommandoer, som en computer kan forstå) og Emotive-headset, som scanner din hjerne for ændringer og oversætter disse signaler til kommandoer.

Industrien er stadig for lille, og teknologierne er stadig for uforfinede til at vide med sikkerhed, om produkterne vil ende med at blive vedtaget som de facto standard. Men alene det, at Facebook investerer i branchen er en stærk indikation af, at disse typer teknologier (uanset hvilken form de i sidste ende tager) er fremtiden.

Selvom der allerede idag findes produkter som minder om dette, tilbyder de stadig kun en begrænset funktionalitet, og det vil vare mindst fem år, før vi ser funktioner som holder. Men helt sikkert er det - på et eller andet tidspunkt kommer vi dertil, hvor vi rent faktisk vil kontrollere computere med vores hjerner.

Used with permission from Article Aggregator