Hackere har pustet nyt liv i en gammel fidus.

I årevis er det gamle 'Law Enforcement Lock'-trick brugt til at snyde intetanende ofre for deres hårdt tjente penge.
Det nye er at svindlerne vil omdirigere brugere, der bruger Chrome-browseren, til websteder, der viser et fuldskærmsbillede af et Windows 10-skrivebord med en meddelelse, der ser ud til at komme fra lokale  myndigheder. Denne side informerer brugeren om, at deres computer er låst på grund af en uspecificeret ulovlig aktivitet.

De grupper, der laver denne slags fidus sørger for at vise en legitim URL for at gøre det mere overbevisende. Ofre for denne fidus informeres om, at de kan låse op for deres computer igen ved at betale bøden via kreditkort.

Naturligvis er computeren faktisk ikke låst overhovedet. Imidlertid har denne fidus snydt en stor procentdel af brugere, der ikke er opmærksomme.

En typisk meddelelse på låseskærmen lyder som denne:

"Din browser er låst på grund af visning og formidling af materialer, der er forbudt i henhold til lov af (landets navn), nemlig pornografi med pædofili, voldtægt og zoofili. For at låse op skal du indbetale (mængde og valutatype) med Visa eller MasterCard. Din browser låses automatisk op efter denne indbetaling.

I tilfælde af manglende indbetaling af bøden eller forsøg på at oplåse enheden på anden vis, vil sagsmaterialer blive overført til (navn på det lokale retshåndhævelsesagentur) for at indbringe en straffesag mod dig på grund af forbrydelsen. "

Ofte er beskeden skrevet med gebrokkent sprog og tegnsætning mv. men det ser ud til, at det stadig får folk til at gå i panik, og får dem til at indtaste kreditkortoplysninger uden at tænke nærmere over det.

Naturligvis gemmes alle disse oplysninger og videresælges på Dark Web og pengene går direkte i svindlernes lommer. Sørg for, at dine medarbejdere er opmærksomme på dette og vær opmærksom.

Used with permission from Article Aggregator