Er du en hyppig gæst på Marriott hoteller?

Hvis ja, så vær opmærksom på at selskabet for nylig har rapporteret et massivt data brud, der kan påvirke op til 5,2 millioner gæster, der har opholdt sig på hotellet.

Ifølge den officielle erklæring selskabet har frigivet om sagen:

"I slutningen af februar 2020 bemærkede vi, at der kan være åbnet en uventet mængde gæsteoplysninger ved hjælp af loginoplysningerne for to medarbejdere på en franchiseejendom.

Vi mener, at denne aktivitet startede i midten af januar 2020. Efter opdagelsen, sikret vi straks at login-legitimationsoplysninger blev deaktiveret, startede en undersøgelse og gennemførte øget overvågning og arrangerede ressourcer til at informere og hjælpe gæsterne."

Baseret på de beviser, der er indsamlet i løbet af selskabets undersøgelse hidtil, mener de, at de udsatte data indeholder oplysninger som:

  • Kontaktoplysninger, herunder telefonnumre, e-mailadresser, kundenavne og postadresser
  • Oplysninger om fordelskundekonto, herunder kontonumre og point saldi, men ikke adgangskoder
  • Andre personlige oplysninger, herunder firmatilhørsforhold, køn og fødselsdato
  • Partnerskaber og tilhørsforhold, herunder tilknyttede loyalitetsprogrammer og -numre til flyselskaber
  • Værelses- og sprogpræferencer
  • Som en del af deres svar på hændelsen tilbyder Marriott gæster, hvis oplysninger blev kompromitteret, muligheden for at tilmelde sig IdentityWorks personlige oplysnings overvågningstjeneste i 1 år, gratis.

Desværre er det ikke første gang i virksomhedens nyere historie, når noget som dette er sket. I november 2018 annoncerede selskabet et massivt brud i sin Database over gæstereservation på Starwood Hotels, der resulterede i, at mere end 339 millioner gæsteoptegnelser blev kompromitteret.

Til sammenligning er dette en meget mindre hændelse, men er stadig stor nok til at være bekymrende. Hvis du har opholdt dig på et Marriott hotel på noget tidspunkt i løbet af de sidste par år, skal du være opmærksom på, at dine oplysninger kan være blevet kompromitteret. Gå til virksomhedens selvhjælpsportal på deres hjemmeside for at kontrollere, om du er i fare eller ej.

Used with permission from Article Aggregator